Mangakai Uppsala
NERV MÄRKET!  Mangakai Uppsala

     :: Start
     :: Information
     :: Medlemmar
     :: Aktiviteter
     :: UppCon
     :: Recensioner
     :: Bli Medlem
     :: Länkar
     :: Vad är:
     :: Manga
     ::
Anime

NERV MÄRKET!  Multimedia

     :: Videoklipp
     :: Översättningar
     :: Bilder
     ::
Fanart
     :: Fanfic
     :: Cosplay

NERV MÄRKET!  Interaktivt

     :: Quiz
     :: Gästbok
     :: Kontakta Oss


Yami no Matsuei är en shojo manga (Manga riktad till tjejer) av Matsushita Youko. Den berättar om en grupp shinigami; dom som är döda men har förmågan att röra sig fritt mellan de levandes värld och de dödas. Det är deras jobb att utreda onaturliga dödsfall. Historien följer speciellt två av dom - den avslappnade men kraftfulla Tsuzuki Asato och hans defensiva, snabbkäftade, unga partner Kurosaki Hisoka Det är väldigt intensiv och ovanlig historia, full med både grafisk skräck och sockersöta ögonblick. Karaktärerna är intressanta och lätta att älska och den är uuunderbart tecknad. ^__^ Just nu så finns det tio manga-volymer tillgängliga och serien fortsätter fortfarande i tidningen Hana To Yume.
Det finns även en anime på tretton episoder.

Personer:

Tsuzuki Asato

Tsuzuki är en Shinigami ("Dödsgud") som jobbar i den andra sektionen av Japan. Han är väldigt avslappnad och har en svag punkt för sötsaker. (Bara kolla hur hans ögon glittrar när han ser en godisbutik, kawaii!! ^___^) Han byter partners hela tiden, eller i alla fall tills han träffar Hisoka. Det är verkligen någonting speciellt med Hisoka. *fnitter* Tsuzuki är för evigt 26 år, även fast han föddes år 1900. Han är en av de mest kraftfulla Shinigamierna, fastän han inte är medveten om det, och kan frammana massor av magiska vidunder som kan hjälpa honom. Bland andra phoenixen Suzaku, den vita tigern Byakko och den blåa draken Seiryuu.

Kurosaki Hisoka

Hisoki är också en Shinigami, Tsuzukis partner som även han jobbar i den andra sektionen. Han dog när han var 16 och har jobbat som Shinigami en kort tid nu. När han var vid liv så var han väldigt empatisk och denna förmåga är förmodligen ganska så användbar som Shinigami.När han var 12 så bevittnade han ett mord som Muraki utförde. Därför så förbannade Muraki honom och fick honom att dö långsamt och smärtsamt. Muraki är fortfarande djupt involverad i hans liv och älskar att leka med honom. Hisoka är defensiv, har kort stubin och skrattar sällan, men han verkar njuta av Tsuzukis sällskap och bry sig om honom som en kompis och en partner.

Tatsumi Seiichiro

Tatsumi är sekreterare till Konoe, chefen över divisionen som Shinigamierna jobbar i. Det sägs att Tatsumi är den riktiga bossen över saker och ting. Han brukade jobba som en Shinigami och var även Tsuzukis partner ett tag. Tatsumi har ett väldigt kallt och strängt sinnelag och verkar alltid vara avlägsen. Den enda gången som han förlorar kontrollen över sig själv är när det gäller Tsuzuki… Det verkar som att han trots problemen mellan dom bryr sig väldigt mycket om honom. (Dessutom så ser han jättesexig ut i 1700-tals ridkläder och långt, underbart hår… *droooool* ; p~~~)

Watari Yutaka:

Watari är en Shinigami från den sjätte sektionen. Han är också en läkare för Shinigamier (Bara det att dom inte dör eftersom att dom redan är döda… ) Den sjätte sektionen är ganska lugn, så Watari spenderar mycket tid med att hjälpa Tsuzuki och Hisoka.; han och Tsuzuki är väldigt bra vänner. Han är energisk, glad och rolig, men han är även en forskare och har en tendens att överanalysera och överdriva allting.Han har också en förmåga att låta sina teckningar få liv… (Tyvärr ritar han som en förskoleunge…o_O;;)

Muraki Kazutaka:

Muraki är vår återkommande elak-pervers-typ som finns i varje anime/manga. Officiellt så jobbar han som läkare på ett sjukhus, men är även en psykotisk vampyr kombinerat med seriemördare med en förmåga att suga ut människors energi medan han dödar dom. Dessutom så har han ett mekaniskt öga. *Obsessing over Murakiiiii….* Han åtrår Tsuzukis krafter (samt Tsuzuki själv ^__^) och mördar konstant folk på onaturliga sätt så att Tsuzuki ska komma dit och undersöka. Han är så läskig att han till och med förföljer Tsuzuki i hans mardrömmar. (Dessutom är han min Yami-favvo)

Skriven av Angie, maila kommentarer m.m hit.

NERV MÄRKET!  Medlemmars sidor

      :: Angies Yaoi-hörna
      :: Daniels musiksida
      :: Din sektion här?

NERV MÄRKET!  Diverse
     :: Humor
     ::
Mobiltelefon
     :: Tv-spel
     ::
Shop
NERV MÄRKET! Medlem
     :: Webbpost
     :: E-post uppgifter
NERV MÄRKET!  Status
Bilder:
86
Videoklipp: 02
Recensioner: 10
Fanart: 11
Fanfic: 13
Cosplay: 08
Länkar: 18
Föreslå Sektion ??
NERV MÄRKET!  Veckans bild
Veckans bild är den här veckan gjord av Julia
   

Besök Mangakai's hemsida, som vi är en filial till!
Mangakai Spånga
Mangakai Huddinge

Länkar:

Besök Seriezonens hemsida, återförsäljare av manga i Uppsala